Vilken skillnad en dag kan göra

Jag tyckte hon såg på mig.... ja, det gjorde hon. Jag såg på henne också, och hon såg att jag såg på henne.
Det var som att det plötsligt blev dubbelt så varmt, som om det inte vore varmt nog.
Hon hade fina ögon.
Det är såna ögonblick som gör livet värt att leva antar jag

*   *   *

Okei, jobbar med opponeringen på uppsatsen nu. Ska läsa en uppsats som en annan i gruppn har skrivit, och komma med konstruktiv kritik, påpeka fel och liknande. Borde inte vara alltför svårt, men är fortfarande lite nervös för det ändå, om folk tycker det man säger bara är korkat, haha
Har glömt vem som skulle opponera på min uppsats om Harry Martinson, men hoppas den inte sågas helt i alla fall.... neerå, det tror jag i o för sig inte, är man en begåvad skrivare så är man!
Nåja, får se hur det går. Skönt att det är det sista att göra på terminen i alla fall.

Men vad varmt det är!! Jag rinner nästan bort...
tror jag solar lite imorgon, kan ju inte gå omkring helt blek heller!

Sommarläsning:
   Strindberg - Inferno
   Lagerkvist - Ångest
   Hamsun - Svält

...och mycket annat!

Den evigt hungrige

Vet du hur det är att ständigt vara hungrig
att aldrig vara nöjd
att gå runt med en tyngd på sina axlar?
Det trycker ner en
ner mot jorden
Vet du hur det är att aldrig kunna gå upprätt
att ständigt vara svag?

Jag vet hur det är

Den för alltid missnöjdes tillvaro
den är inte värd smärtan

*   *   *

image3


Det konstruerade livet

Livet är en konstruktion, ingenting annat.

Jag menar det sociala livet, människors interaktion med varandra. Det upptäckte jag när jag flyttade till Stockholm, jag kände ingen här, jag hittade ingenstans, jag fick konstruera min tillvaro genom att återupptäcka verkligheten.
I min hemstad hade jag vänner och familj, visste hur staden såg ut, hittade överallt och så vidare... Vad jag aldrig förstod var att detta var inlärt. Jag såg det som ett naturligt tillstånd, jag hade bott i Linköping hela mitt liv och visste ingen annat liv. När jag flyttade till Stockholm trodde jag naivt att detta bara skulle fortsätta, att allting skulle komma naturligt, men vad jag upptäckte var att människor skapar sin egen tillvaro, den finns inte där från början.

Konstruktionen hade rasat, mitt gamla liv var långt borta och jag hade egentligen ingenting kvar... förutom mig själv och förmågan att skapa en ny tillvaro genom medvetna val.
Alla människor behöver en grund att stå på, det är därför det är så viktigt att ge det till våra barn; eftersom de inte kan göra de val som är nödvändiga för att konstruera en social tillvaro måste vi göra det åt dem tills de är mogna att göra det själva.

Detta är kanske inte några originella tankar, jag vet inte. Det är bara tankar.

Ett intressant experiment:
Fundera på vad i ditt liv som inte är konstruerat. du kommer att upptäcka att det är oerhört lite som kan sägas vara naturligt. Det är därför människor har så svårt att hitta sitt eget, rätta jag: de är för styrda av konstruktionen och har tappat bort sitt naturliga jag.
Det är också därför människor har så svårt att lära känna varandra, de har aldrig lärt känna sig själva. Detta leder i sin tur till ett samhälle med förvirrade, konstruerade människor. Det är svårt att få mod att rasera konstruktionerna och möta sitt innersta i all dess nakenhet, men det är i någon mån nödvändigt för att bli en hel, stark, självsäker människa.

Har du en gång identifierat konstruktionerna har du också förmågan att ta dig förbi dem och se ditt naturliga jag, och detta är ofta oerhört smärtsamt. Jag tror jag har klarat av det, och det har förändrat mitt liv oerhört till det bättre. Den människa som har hittat sig själv ser aldrig livet på samma sätt som tidigare.

Vad styr våra liv?

I Kina hängde stora porträtt av Mao, som leende såg ner på folket under honom. Idag såg jag en affish från ett tevespel, som såg ner på mig från sidan av en byggnad på Odenplan. Det visar väl vad vi tycker är viktigt att idolisera antar jag, konsumtion och lätt underhållning.
Jag tror inte folk skulle ta det på allvar om man hängde upp ett porträtt av till exempel Göran Persson, man skulle snarare göra sig till åtlöje.

Vad är det som styr våra liv egentligen? Hjärndöd konsumtion?
En liten tanke bara.

image1

Så snabbt allt kan ändra sig

Humörsvängningar är jag van vid, men nåt sånt här har jag aldrig varit med om.
I söndags var jag hur glad som helst, i måndags föll jag ner i depression igen, och idag vet jag inte hur jag mår. Varför ska det vara så svårt att må bra? Egentligen borde det vara den enklaste sak i världen. Ibland känns allting bara fel och värdelöst... jag vill inte ha det så.

Är så trött, skulle kunna sova i hundra år, men det kan jag inte ens om jag hade velat. Jag dricker Red Bull istället, i ett naivt försök att pigga upp mig... det går sådär.

Träffade Lovisa i söndags. Jag hade glömt hur söt hon är...


RSS 2.0