Halloween-helg

Halloween är här igen... brukar aldrig uppmärksamma det nåt särskilt, och inte i år heller... och det inte bara för att det kommer från USA, haha! Känns bara så onödigt att fira det överhuvudtaget, jag menar vi har ju redan alla helgona-afton. Den största skillnaden mellan det och Halloween är att på Halloween klär man ut sig... förstår inte grejen... Kanske är det jag som är tråkig, men i alla fall... måste stå för det jag tycker, haha!
   Det enda jag gillar med Halloween är att det brukar gå en massa bra skräckfilmer på teve! Så skönt att sitta uppe mitt i natten och kolla på skräckfilm! Rödvin är förstås ett måste, och stearinljus!
   På lördag går "När lammen tystnar" på sexan klockan nio *rekommenderar*
väldigt bra film, Anthony Hopkins utmärkt som vanligt. Utan tvekan hans bästa roll, vid sidan av Titus Andronicus i "Titus", också en film värd att se!

Såg en annan bra skräckfilm förra veckan, "Låt den rätte komma in". Har inte läst boken men det ska jag verkligen göra efter att ha sett filmen! Gå och se den, den är något så overkligt som bra, svensk skräck! Inte många skräckfilmer gjorda i sverige som håller måttet, men den här gjorde faktiskt det.

Tänkte börja skriva blogg en gång i veckan hädanefter, alltid bra att ventilera vad som har hänt under veckan, om inte annat för att hålla reda på saker och ting när man är för trött för att ha allt i huvet. Informationssamhället är väl bra, men det kan ju bli för mycket information också, haha. Känns som om huvet ska sprängas ibland, och ändå är det så svårt att bara koppla av... Ja ja, det löser sig nog, det gör det alltid.
   Jag har börjat röka mer än förut, antagligen inte bra, men det har blivit en vanesak. Det är svårt att bryta vanor, särskilt sån man ägnar sig åt dagligen, som rökning. Jag är nästan säker på att jag skulle kunna sluta när som helst om jag bara ville, men jag råkar gilla smaken. Märk väl att jag inte gillar alla sorters cigaretter, så det är inte nikotinet jag är ute efter, haha. Och ja, det vet jag att alla rökare säger! Men i mitt fall är det sant!

PS. Glöm inte fars dag den nionde november!


80-talist, javisst

Läste en artikel om 80-talister idag. Deprimerande läsning, för att säga det milt
Verkar som om 80-talister mår ganska dåligt enligt tidningen jag läste. Vi har självmordtankar, äter för dåligt, röker och snusar, dricker för mycket alkohol etc. etc...

Alla nya valmöjligheter som vi faktiskt är den första generationen att välja och vraka emellan har tydligen gjort oss ambivalenta och osäkra. För mycket press från informationssamhället. Att sikta emot stjärnorna kanske inte är en så dum idé, men vad händer om man inte lyckas nå dit? om man inte lyckas nå det där så länge eftertrådda? När vi får ett paradis av lycka uppmålat för oss och sen inte lyckas nå just dit, då är det väl inte så konstigt om man blir deprimerad och går i självmordstankar??
   Att vara olycklig börjar nästan ses som skamligt, något att skämmas för och dölja. Undrar varför, när nu uppenbarligen så många mår precis just så. Vi blir därför alltför stressade och ångestfyllda. Ångest var ett nyckelord förresten, och det känner man ju igen sig i: Prestationsångest, dödsångest....
   80-talister har också svårt att säga nej till saker, och blir därför ännu mer stressade än vi redan var. Nåja, tidningar brukar ju få det att låta värre än vad det är, fastän jag i alla fall kände igen mig i det mesta!

*   *   *

En lite mer roande tanke:
Vi kommer vara den första generationen pensionärer som faktiskt vet hur man spelar teve-spel, hahaha!

Tatuering i december!

Nu har jag äntligen bokat tid för att tatuera mig! Den 18:e december blir det, lagom till jul och allting, hehe. Blir en trevlig julklapp till mig själv!
ska tatuera en ros på insidan av vänsterarmen, har ritat den själv och allting, blir mycket bra!

Hittade ett bra ställe i Gamla Stan: Ant Tatoo
Vill någon kolla in det gå till deras hemsida: www.ant-bodyart.se

*   *   *

Håller på och jobbar med en hemtenta just nu, ska in imorgon! tur tat den i stort sett är klar...
Sen blir det att börja med C-uppsatsen. barn- och ungdomslitteratur... vad ska man skriva om?? har ett par idéer, en vet int om de duger. Man kan ju få magsår av mindre!

Hm, vad har hänt annars....
Har köpt en ny jacka, grå, Batistini förstås! Den kostade tusen spänn, det dyraste klädesplagget jag köpt någon gång tror jag, men det var det värt! Konstigt hur annorlunda det känns när man tar på sig dyra kläder, undrar varför... kanske sitter det bara i huvudet, haha.


RSS 2.0