Vetenskap kontra religion

Religionen är på nedgång. Det postmoderna samhället har ingen plats för den. Det är inte så konstigt, att en tvåtusen år gammal saga förlorar inflytande. Vad tycker du? Är bibeln värd att tro på, och i så fall varför?

Sanningen är att det finns inga belägg för att det ens existerat en man vid namn Jesus, förutom i just Bibeln. För att ett påstående ska få trovärdighet krävs flera, oberoende källor som alla pekar på samma sak, och detta är inte fallet med Jesus.
Tänk bara, om det fanns en man vid namn Jesus som föddes av en oskuld, korsfästes och uppstod från de döda, borde det inte rimligtvis finnas många, många skrifter och berättelser om detta? Ändå finns det bara en enda, Bibeln! Således har belägget för Jesus som Guds son inte särskilt stark beviskraft.

Frågan om Gud är en annan sak. Gud kan fnnas utan att Jesus har funnits. Men även detta är värt att tvivla på.
En Gud som aldrig visar sig, en Gud som inte har talat till oss på över tvåtusen år, är det verkligen en Gud värd att hänge hela sitt liv åt?
Och varför inte tro på Zeus? det finns minst lika många historier och myter om Zeus som om Jaweh, om inte fler! Så varför är Zeus fiktiv och Jaweh verklig? Frågan går helt enkelt inte att besvara!
Eller varför inte tro på jultomten eller påskharen? De har ungefär lika stor beviskraft som den kristna guden.

Så vi borde sluta tro på sagor och myter, och se världen för vad den är.


Kommentarer
Postat av: elin

sånt där vill man ju inte läsa på din blogg=)

2008-03-18 @ 14:40:17
URL: http://elinupdate.blogg.se
Postat av: nyx

intressant synvinkel. du verkar dock inte riktigt tro på det sista. du lägger fram bevisen och jämförelserna, men det sista ("Så vi borde sluta tro på sagor och myter, och se världen för vad den är.") känns inte övertygande. annars bra tankar.

(och om jesus föddes av en oskuld är det troligare att han var kvinna)

2008-04-02 @ 15:26:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0