SL:s månadskort - en mänsklig rättighet?

SL:s månadskort ska höjas med 100 kronor, från 690 till 790(!). Denna höjning försvaras med att skattesänkningar ger mer pengar i plånboken för de som arbetar. Men vi som inte har lyckats hitta ett arbete, vad fan ska vi göra?!
   Detta visar återigen med all önskvärd tydlighet att alliansens medvetna mål är att öka klyftorna mellan låg- och höginkomsttagare. En sådan här höjning är ingenting annat än en medveten strategi hos alliansen, en strategi som går ut på att underlätta för de som redan har, istället för att hjälpa de som inte har

Är det bara jag som börjar bli jäkligt trött på denna allians av borgerliga partier, som ingenting hellre vill än att ta från de fattiga och ge till de rika? Vart tog den solidaritetstanke vägen som har präglat hela 1900-talet, och som har gjort Sverige till det rika land det är idag?
   En rejäl dos humanism in i politiken vore önskvärt och behövligt, ett nytt synsätt på vad det innebär att vara människa. De mänskliga rättigheterna som Sverige alltid brukar stå bakom verkar urvattnas mer och mer, tills allt som finns kvar är en halvt bortglömd tanke ur en tidigare stark och stolt deklaration: att alla människor äro födda lika, alla med samma fri- och rättigheter

Jag vet att det kan låta lite märkligt att extrapolera en höjning av SL-kortet med hundra kronor till att handlar om mänskliga rättigheter, men ”många bäckar små” som det heter. Sådana här små saker som en höjning av kostnaden för ett månadskort, tillsammans med enorma skattesänkningar för de rika samt brist på riktiga insatser för arbetslösa att komma ut i arbete, detta och mycket mer gör att alliansens politik skapar ett Sverige som dras isär. Ett Sverige där människor ställs emot varandra, ett Sverige där ett ”vi och dem”-tänkande har ersatt ”vi tillsammans”
   Rösta vänster i valet 2014, så finns det i alla fall en chans att återskapa det jämlika Sverige som existerade innan alliansen kom till makten. Det ska i alla fall jag göra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0