Planeten Jorden – befolkning: 7 miljarder

Jordens befolkning ökar, just nu anses jordens befolkning som bekant vara 7 miljarder individer. Det är många människor, detta håller jag med om… men är det verkligen tillräckligt?
   Om vi menar allvar med att erövra galaxen och befolka planeterna med mänskliga kolonier så är det hög tid att börja nu, innan utomjordiska civilisationer från Alfa Centauri eller liknande hinner före oss!

Redan 1969 erövrade vi vår första himlakropp. När Armstrong fäste den amerikanska flaggan i Månens yta så var det sannerligen ett stort steg för mänskligheten, för första gången sattes en mänsklig fot avtryck på en annan himlakropp än jorden
   … men vad hände sedan? På över 40 år har inte en enda månkoloni etablerats, detta är helt enkelt en travesti på rymderövring, ett komplett misslyckande av människan att utvecklingen inte kommit längre än så här. Nej tack, jag kräver lite mer för mina skattepengar än så!
   Idag planeras bemannade resor till Mars, men vem vet när den första människan kommer sätta sin fot på Mars yta? Ska vi behöva vänta ytterligare 40 år på det ögonblick när taikonauterna (för om vi ska vara ärliga kommer det antagligen bli kineserna) stiger ner på Mars och uttalar de framtida bevingade orden: ”Ett stort steg för människan, ett större steg för det allvetande kommunistpartiet”

Om vi menar allvar med att erövra galaxen måste vi bli mycket bättre på att sprida ut befolkningen över flera olika planeter, inte hålla kvar alla på jorden. Det handlar om att inte lägga alla ägg i samma korg, speciellt när global uppvärmning och naturkatastrofer hotar att förgöra oss alla!
   Nästa steg: kolonier på månen. Steget efter det: kolonier på Mars. Steget efter det: vem vet… bara vi kommer bort från den här blå pricken i rymden är det bara fantasin som sätter gränserna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0